ASIA website Logo ASIA v1.1
ASIA website Flag Romania ASIA website Flag United Kingdom

ASOCIATIA SPECIALISTILOR
IN INFORMATII PENTRU AFACERI

27 septembrie 2012

Firma ICSS organizeaza cursuri specializate de informatii pentru afaceri.

21 iunie 2012

Lansarea oficiala a Asociatiei Specialistilor in Informatii pentru Afaceri (ASIA)

Evenimentul de lansare va avea loc in 21 iunie 2012, Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”, Aula, (str. Boteanu nr.1, sector 1, intrarea de pe Calea Victoriei). Activitatea va incepe la ora 17.00.

21 iunie 2012

Aparitia primei reviste de informatii pentru afaceri din Romania

Inaugurarea primului numar al revistei Asociatiei. Cu aceasta ocazie incercam sa operationalizam, in tara noastra, domeniul de activitate numit Business Intelligence/Competitive Intelligence (BI/CI).

15 octombrie 2012

Primul Curs de Initiere Expert Informatii pentru Afaceri

ICSS Romania si-a inceput activitatea de training prin organizarea unui curs deschis de initiere expert informatii pentru afaceri. La momentul actual, acesta este primul si singurul curs acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari prin care se recunoaste calitatea profesionala a unei persoane de a ocupa pozitia de expert informatii pentru afaceri intr-o companie (Cod COR 242217).

Cursul s-a desfasurat in perioada 15-17,22-23 octombrie, fiind finalizat cu o sesiune de examinare in vederea obtinerii certificarii care consta intr-o diploma de atestare profesionala emisa de ANC, in cazul promovarii examinarii, sau un certificate de participare la curs, daca nu este promovata examinarea. In ceea ce priveste posibilitatea inscrierii la aceasta sesiune de training, cursul se adreseaza in mod special celor care doresc sau intentioneaza sa activeze in domeniul informatiilor, reprezentānd un prim pas profesional de nelipsit. Cu toate ca domeniul de Business & Competitive Intelligence este nou in Romānia, perspectivele sale demonstrate de evolutia sa in mediul de afaceri occidental si est-asiatic, il fac o optiune atragatoare atāt pentru specialistii din marile companii nationale si multinationale, precum si pentru angajatii intreprinderilor mici si mijlocii.

Acest training a constat intr-o serie de prelegeri sub forma de seminarii, dar si exercitii individuale sau de grup, care au avut scopul de a oferi participantilor o introducere in domeniul informatiilor pentru afaceri, de a le dezvolta abilitatile si competentele specifice domeniului, si aici este vorba despre identificarea nevoilor de informatii, culegerea de informatii din surse umane, din surse deschise, analiza profesionala a informatiilor si intocmirea de produse de intelligence, distribuirea acestora catre beneficiar. Pe de alta parte, s-a dorit sa se ofere fiecarui participant in parte o perspectiva de ansamblu asupra dezvoltarii sale profesionale, ca element esential pentru o companie moderna orientata spre succes.

ASIA este operator de date cu caracter personal inscris sub nr. 25304 in registrul ANSPDCP de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal